Oktober

13 Okt

Er moet iets van mijn hart.

CORONA


Hoe en wat is dat?

En al die regels???? Komaan zeg. We zijn geen klein kinderen meer.

Ja we moeten oppassen, volledig mee eens. Maar als je maatregelen neemt, onderbouw ze dan. Als je als minister van gezondheid al zegt, dat je niet weet waarom de cafés dicht moeten en de restauranten niet. Omdat je niet weet vanwaar de verspreiding komt. Met wat ben je dan bezig?

Tonen dat je iets doet?

Bv, indoor sporten mag niet behalve voor kinderen tot 12 j. Maar zwemmen in hetzelfde water kan geen kwaad?

Waar trekken ze de lijn?

Oh wacht, ik zwem graag dus dat mag open blijven de rest moet toe.

Voetballen mag wel?? Zit daar soms geld achter? 22 Spelers die op een plein lopen, soms tackelen, samen gaan douchen. Dat is allemaal oké?


Ik stel mijzelf de vraag hoelang de mensen dit nog gaan dulden.


Ik ben groot geworden in de jaren 70, 80 en 90. We speelden buiten, ravotten in de modder. Maar ons moeder leerde ons toen al om onze handen te wassen als we moesten eten.

Tegenwoordig moet je alles ontsmetten.


HALLO


Waar dient JOUW immunsysteem dan voor? Om kapot te maken met ontsmettingsalcohol? En op het moment dat er een virus komt, je een medicijn te laten toe dienen? En zo de farmaceutische wereld rijk laten worden?


Ik ben nog altijd overtuigd dat WIJ zelf alles in ons hebben om gezond te zijn en te blijven.

Alles BEGINT met wat je EET.


Leer de mensen gezond en volwaardig eten. Dat zouden de regels moeten zijn van de regering.

Maar neen dat lukt niet.

Waarom niet?


Omdat mensen kudde dieren zijn. Ze volgen de grootste bleiter. En als je durft niet te volgen word er harder gebleit en in massa.


VERDORIE mensen

Het is JULLIE leven, JULLIE gezondheid.


Alles begint met wat je in je mond steekt. En daarbij komt gezond verstand.


IEDER van ons heeft HET geweldigste machine van de hele wereld. JOUW LICHAAM. Geen enkele mens kan uitleggen hoe dat werkt. Maar toch doet het zijn werk, als jij het de juiste voeding geeft.

Draag zorg voor jouw lichaam en het zal zorg dragen voor jou. Zo simpel is dat.


Als je ziet hoe sommige mensen zorg dragen voor hun auto, moto, huis en dan een slechte gezondheid hebben. Waar ben je dan mee bezig?


Mijn inziens, stop met al die corona maatregelen. Ik geloof in de Wet van Aantrekking en in het universum. Zoals velen geloven in een goddienst. En ik ben er van overtuigd dat, als jij het corona virus moet hebben. Je het zal hebben. Ongeacht wat je ook zal doen, hoeveel regels je ook volgt. Hoeveel lockdowns je ook doet.


Leef gezond en vrij.


Persoonlijk moet ik werken met een mondmasker. Wat er voor zorgt dat ik 's avond dat duidelijk voel in mijn lichaam. Ik ben GEEN dokter, maar weet WEL hoe ik mij voel. En WAT mijn lichaam mij zegt. 

Ik voel mij moe door de hele dag met zo een mondmasker te lopen. Mijn neus zit helemaal toe. Geen fut meer. Terwijl als ik zonder masker werk, ik nog energie over heb om 's avonds iets te doen. Ik luister naar mijn lichaam, dat zegt zonder masker werk ik beter. Tevens is mijn immuunsysteem dan ook alerter en werkt het meer. Maar dit is mijn eigen ervaring, ik luister naar mijn lichaam. Want ik heb dit nog jaren nodig.


Wil je deze "crisis" overwinnen. Beginnen te leven zoals het hoort.

Eet gezond, koop lokaal. Maak gezonde gerechten klaar.

Durf je vuil te maken. Geef je immuunsysteem zijn recht terug. Het recht om JOU te verdedigen.


Nogmaals ik ben geen dokter, maar ik ben gezond. Ik doe moeite om te luisteren naar mijn lichaam. En dankzij de jaren dat ik al bezig met gezonde voeding. Weet ik hoe ver ik kan gaan. Ik eet gewone menu's, gezond klaar gemaakt. Doe de moeite om te koken in plaats van kant en klare maaltijden. Niks mis mee, maar niet echt voedzaam.


En als jij je lichaam verwaarloosd hebt in de afgelopen jaren. Is het normaal dat je nu wat moeite hebt om te leren luisteren.

Een hoofdpijn is een signaal. Buikpijn, problemen met je darmen, ingewanden. Allemaal signalen van je lichaam.

De Chinezen zijn al van 3000 VC  bezig met gezonde voeding. En die weten al sindsdien, dat als je iets hebt, van voorgaande signalen. Dat jij iets verkeerd hebt gegeten.


ALLES BEGINT MET WAT JE IN JOUW MOND STOPT


Wanneer ga JIJ eindelijk eens luisteren naar dat geweldige machine dat LICHAAM heet?

Het is JOUW lift in deze wereld.

Het is JOUW leven waar jij mee speelt.


HET IS JOUW KEUZE


Wanneer gaan JIJ iets doen voor JOUW gezondheid?

20 Okt

Deze vind ik persoonlijk soms een heel moeilijke.

Ik heb het ook graag liever lui en simpel. Maar beklaag het mij dan achteraf.


In deze tijden is het JOUW moment, om JOUW toekomst te gaan maken.

Iedereen moet zich aanpassen aan COVID-19. Dus waarom dan niet op een positieve manier?


Neem de tijd om eens na te denken, wat jij nu ECHT wilt in jouw leven?

Is het leven dat jij NU hebt, hetgene dat jij wilt?

Wil jij de rest van jouw leven, deze job blijven doen?

Wil jij de rest van jouw leven, dit leven leiden?


Dit is het PERFECTE MOMENT om eens stil te staan, met wat JIJ ECHT WILT.


Wat wil jij echt bereiken in dit leven?

Wie wil jij worden?


Hoe zie jij jezelf over 10 jaar? 15 jaar?


Eet je dan gezond? Of zit je nog in hetzelfde lichaam met al zijn ongemakken?

Hoe zit het met je geest? Heb je rust gevonden? Heb je alles verwerkt?


Dit is het ideale moment, om JOUW leven, een nieuwe richting te geven.


Ik kan jou op verschillende manieren hierbij helpen.

Voor eerst jouw voeding.

Alles wat jij in jouw lichaam steekt heeft, een effect op jouw lichaam en zo ook op jouw gezondheid.

Wil je er meer over weten? Kijk dan gerust eens op mijn site bij koken volgens de 5 elementen.


Ten tweede kan ik jou, via Reishi helpen ontgiften van jouw lichaam en het zo energie terug gaan geven. Gezonder bezig zijn door je dagelijkse koffie om te schakelen naar Reishi. Kijk bij aanbod naar Organo.


Ten derde kan ik jou rust brengen. Jouw onderbewuste in gang zetten.

Hoe? Met de Acces Bars. Dit zijn energie banen die iedereen heeft. Ik kan hier jouw energie terug laten stromen, zodat jij verder kan met JOUW leven. Deze vind je terug bij aanbod.


Ten vierde kan ik met positiviteit, jouw leven positiever doen worden.


Heb je interesse om JOUW leven te herorganiseren?

Om jouw leven te herstarten?


Om een nieuwe start te maken in deze tijd?

Neem dan zeker contact met mij op. En we kijken dan samen waar we JOUW leven kunnen naar toe sturen.

JIJ beslist want het is JOUW keuze, JOUW leven.

25 Okt

"Eindelijk is het bewijs dan hier! Laat dit het begin zijn van minder IC opnamen, minder patiënten in het ziekenhuis en minder sterfgevallen en complicaties."

Beste,

Wat een geweldig nieuws heb ik met je te delen!

Al maanden roep ik dat bepaalde vitaminen niet mogen ontbreken om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen schadelijke virussen en bacteriën. Steeds wordt er maar geroepen dat er weinig tot geen bewijs is voor de werking ervan. Tot nu!

Tot mijn grote verbazing is nota bene de Volkskrant zojuist naar buiten gekomen met het artikel: "Helpt vitamine D tegen Corona"

Wat staat er in het artikel? Huub Savelkoul, hoogleraar immunologie aan de Wageningen Universiteit zegt dat bij ongeveer de helft van alle volwassenen het gehalte vitamine D in het bloed schrikbarend laag is.

Welke mensen zijn dit dan? Dat zijn vooral mensen met een donkere huid (pigment absorbeert zonlicht), mensen met overgewicht (vitamine D wordt opgeslagen in vetweefsel en is dan niet meer beschikbaar) en ouderen (zitten vaker binnen en maken minder aan).

Met de aankomende wintermaanden (en lockdowns) gaat dit alleen maar meer worden, dus dienen we NU in actie te komen.


Covid-patiënten hebben vaak last van hun immuunsysteem dat in reactie op het coronavirus uit de bocht vliegt. Vitamine D zou die ontsporing kunnen bedwingen, blijkt onder meer uit Amerikaans onderzoek (bron) zegt de Volkskrant.

Het immuunsysteem functioneert als een orkest met perfect op elkaar afgestemde muzikanten en vitamine D zorgt er als het ware voor dat de dirigent goed blijft functioneren.

Het handhaven van voldoende Vitamine D-niveaus is van vitaal belang om besmetting te voorkomen of om de infectie zonder sterfte af te weren, mocht deze zich voordoen.

"We concluderen dat er een verband bestaat tussen Vitamine D-niveaus en COVID-19-gevoeligheid en Vitamine D zou een essentieel element kunnen blijken in onze strijd tegen COVID-19", aldus de wetenschappers (bron).

Waarom wordt deze boodschap niet één keer benoemd tijdens een volgende persconferentie? Deze informatie kan duizenden doden per jaar voorkomen.

Het heeft allemaal te maken met de grondlegger van de hedendaagse geneeskunde: Louis Pasteur.

Zijn redenering was als volgt: je hebt een virus/bacterie; die veroorzaakt een ziekte; we moeten iets tegen dit virus/bacterie doen. Dat is – in een notendop – de visie van de moderne geneeskunde.

Gelukkig zag een tijdgenoot van Pasteur al snel dat een ziekte pas een ziekte wordt afhankelijk van de 'omstandigheden'. De wijsheid van Claude Bernard.

Bernard is de grondlegger van wat je de “terreingeneeskunde” zou kunnen noemen. Hij geloofde wel dat virussen en bacteriën ziekten veroorzaken, maar alleen als het “terrein” daarvoor gunstig is.

Vanuit deze visie bestrijd je dus geen virus, maar geef je aandacht aan 'het terrein' waar het wel of niet op kan gedijen. Ofwel: Preventieve geneeskunde in plaats van Reactieve geneeskunde. In laatst genoemde is veel geld te verdienen, dus krijgt alle aandacht natuurlijk.

Ik geloof dat het NU dus de hoogste tijd is geworden dat we gaan investeren in onszelf. In kennis en wijsheid over ons immuunsysteem.

Zodat we van angst naar vertrouwen kunnen gaan. Van slachtofferschap naar zelfredzaamheid. Van afhankelijkheid van autoriteiten naar kennis om zelf toe te passen.

Vandaar dat wij het als onze morele plicht zien jou hierbij te gaan helpen. Maanden lang hebben we voorbereidingen getroffen om jou onze beste strategieën GRATIS weg te gaan geven. We willen je zelf laten ervaren hoe holistische (totale) gezondheid kan aanvoelen.

Hiervoor hebben wij de gloednieuwe 'Wake Up Challenge' in het leven geroepen. Ons geschenk aan jou om in deze 'Crisis tijd' in rust, vertrouwen en perfecte gezondheid te blijven.

Je kunt je HIER Gratis aanmelden. Wat je krijgt?

- Je ontwikkelt een Uniek Ochtendritueel voor rust, ontspanning en verbinding met jezelf. Tevens een ware BOOST voor je immuunsysteem.

- Mind-Body Methodieken die je leren effectief met spanning en stress om te gaan.

- Een Krachtige Ademtechniek die de medische tekstboeken heeft herschreven!

En nog veel meer 'tools' om totale zelfregie te nemen in een tijd van crisis en onduidelijkheid. Jij word weer heer en meester over je gedachten, emoties en gezondheid!

Samen zullen we een ochtendritueel creëren voor een sterk immuunsysteem, een kalme geest en een enorme stressbestendigheid.

Klik HIER om jezelf aan te melden en je plek alvast te reserveren.

Voor nu alvast een korte opsomming van strategieën om je gezondheid direct een enorme boost te geven in deze kritische tijd:

- Zorg dus voor voldoende vitamine D

Gelukkig zien steeds meer mensen het belang in van voldoende vitamine D, ook voor de bescherming tegen o.a. het Corona virus. Neem minimaal 5.000 IU per dag (nee dat is niet teveel) en als je een donkere huid hebt, neem je het dubbele! Kies niet voor de synthetische D2, maar voor vitamine D3.

- Beweeg voldoende

Naar buiten om te wandelen in de zon is het allerbeste. Naast de frisse lucht die je binnen krijgt, stimuleer je het lymfesysteem en de immuniteit.

- Gebruik gezonde kruiden

Kruiden maken al duizenden jaren onderdeel uit van ons speciale dieet. Denk aan gember, knoflook en rozemarijn. Gebruik deze naar hartelust. En wat te denken van krachtpatser Kurkuma?

Een snelle blik in de onderzoeksdatabank PubMed laat zien dat er maar liefst 3903 onderzoeken naar kurkuma en curcumine zijn uitgevoerd. Het is dus een eeuwenoud middel die vandaag de dag veel aandacht krijgt.

Nog niet zolang geleden is er zelfs een compleet item gewijd aan het gebruik van kurkuma op RTL nieuws. Klik hier voor meer informatie over dit heilige kruid.

- Zorg voor een gezonde darm

Suiker en bewerkte producten kunnen je darmbalans enorm verstoren. Mijn conclusie is dat algemene preventie meer zou moeten liggen in het beïnvloeden van de balans in bacteriële flora.

Een goed probiotica supplement staat daarom vaak aan de basis van elk gezondheidsprotocol. Probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool en kefir zijn goede toevoegingen.

Mocht je hier dagelijks maar weinig van binnen krijgen is een hoge kwaliteit Probiotisch Supplement aan te raden.

- And last but not least: geniet van het leven!

We leven nu in een tijd waar we weinig invloed hebben op ons uiterlijke bestaan. Verleg je aandacht dus op datgene waar je WEL invloed op hebt. Voeding, natuurlijke medicijnen en leefstijl.

De tijd is aangebroken dat we verantwoordelijkheid nemen, onze zelfredzaamheid vergroten. We zijn namelijk niet weerloos overgeleverd.

Hoe eerder je dit begrijpt, hoe eerder je dit zult ervaren. En hoe eerder je dit ervaart hoe krachtiger je in het leven zal staan.

Geniet van je zondag Wim. Stay safe, stay healthy.

Mike & Gretta - Leef Bewust Nederland - "Nederland het gezondste land ter wereld maken"

28 Okt


De enorme impact van tarwe en suiker op lichaam en brein

 10 minuten lezen

Voeding als medicijn

Auteur: Mike Verest

 suikervrij eten

In dit artikel wordt duidelijk waarom TARWE, KOOLHYDRATEN en SUIKER zo’n negatieve impact op ons lichaam hebben. Deze voeding leidt tot ontstekingen, diabetes, een verminderde cognitie en uiteindelijk tot dementie en Alzheimer. Deze informatie is ontzettend belangrijk willen we ziekten voorkomen en effectief werken aan ultieme gezondheid. Graag deel ik deze waardevolle informatie met je, haal er je voordeel uit.

 

De rol van suikers (glucose) in het lichaam

Ons lichaam heeft het vermogen om voeding om te zetten in energie, zodat de cellen dit kunnen gebruiken. Glucose –de voornaamste bron van energie voor de cellen- was altijd schaars.

Hierdoor sloegen we glucose op; het lichaam kan glucose uit vet of proteïne maken als het nodig is (gluconeogenese). Dit vergt meer energie dan de omzetting van suiker en zetmeel in glucose. Het proces waarbij de cellen glucose ontvangen en gebruiken is ingewikkeld.

De cellen nemen niet zomaar glucose op wanneer glucose via het bloed passeert. Deze suikermolecule krijgt toegang tot de cel via het hormoon insuline, dat door de alvleesklier geproduceerd wordt. Insuline is vitaal voor de cellulaire stofwisseling en heeft als taak om glucose uit het bloed naar spieren, vet en levercellen te brengen. Hier kan het als brandstof gebruikt worden.

Waar het mis gaat door de overvloed van tarwe, koolhydraten en suikers

Normaal gesproken zijn gezonde cellen gevoelig voor insuline. Maar als cellen constant aan hoge hoeveelheden insuline blootgesteld staan –door de aanhoudende inname van glucose, passen de cellen zich aan door minder op insuline te reageren. Er ontstaat insulineweerstand; insuline wordt genegeerd en er wordt nauwelijks nog glucose uit het bloed gehaald.


De alvleesklier reageert hierop door meer insuline uit te pompen; meer insuline is nodig zodat suiker de cellen in kan gaan. Een cyclisch probleem is geboren, en dit kan leiden tot diabetes 2.

Genen, voeding en leefstijl bepalen of een persoon wel/niet diabetes krijgt. Diabetes type 2 is te voorkomen EN omkeerbaar door veranderingen in voeding en leefstijl.

Mensen met diabetes hebben een hoge bloedsuiker omdat het lichaam geen suiker naar de cellen kan transporteren, waar het veilig opgeslagen wordt voor energie.

Het suiker in het bloed veroorzaakt veel problemen. Vanwege de giftigheid kan het leiden tot slechter zicht, infecties, zenuwschade, hartaandoeningen en Alzheimer. En gelijktijdig is ontsteking rijkelijk in het lichaam aanwezig. Belangrijk om dit dus in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken!

Verbeter je gezondheid door granen te elimineren uit je dieet

Brein disfunctie begint bij je dagelijks brood. Moderne granen zijn de sluipmoordenaars voor je lichaam en hersenen. Met modern bedoel ik niet alleen wit meel, pasta’s en rijst die al gedemoniseerd zijn; ik bedoel hiermee ook de granen die als gezond beschouwd worden. Volkoren, multigranen enzovoort.

De hedendaagse tarwe lijkt namelijk niet op de tarwe die we honderd –of zelfs zestig- jaar geleden aten. Het is gehybridiseerd en gemodificeerd in iets wat er niet meer op lijkt. Men zou ook moeten letten op andere voeding: die op basis van granen is.

Veel van ons weten wel wat het is om enorm moe te zijn na een maaltijd. Dit is meestal na een koolhydraatrijke maaltijd.


De glycemische index van brood is hoger dan van Snickers

Wanneer je uit vier soorten voeding zou moeten kiezen – welke de hoogste glycemische index heeft –brood, snickers, een lepel suiker of een banaan- zul je niet snel denken aan brood.

Verrassend is dat het brood het hoogste scoort (brood: 71, snickers: 55, banaan: 54, lepel suiker: 68). Het is belangrijk om voeding met een lage glycemische index te eten, omdat bloedsuikerpieken slecht voor het lichaam zijn.


Er bestaan geen essentiële koolhydraten, wel essentiële vetten

De mens kan overleven op een minimale hoeveelheid koolhydraten, die door de lever afgeleverd wordt indien nodig. Maar de mens kan niet zonder vet.

Veel mensen denken dat vet eten gelijk staat aan vet worden. Toch hebben de hedendaagse stofwisselingsstoornissen niet veel te maken met voedingsvetten en alles met koolhydraten.

Hetzelfde geldt voor cholesterol: het is niet de cholesterolrijke voeding die de cholesterolspiegel bepaalt. De mens geeft de voorkeur aan vet als brandstof, maar niet alle vetten zijn hetzelfde.

Ons lichaam floreert op vetrijke en koolhydraatarme voeding.

Koolhydraten worden als gezond beschouwd, zoals bruine rijst en volkoren boord. Maar ze veroorzaken wel dementie, ADHD, chronische hoofdpijn en Alzheimer, indien ze decennia genuttigd worden.

Koolhydraten, van natuurlijke fruitsuikers (fructose) tot bewerkte koolhydraten (bagels, brood en broodjes) zijn funest voor de brein, en leiden tot Alzheimer (type 3 diabetes).

Door deze koolhydraten te bannen –voorlopers van ontstekingen, die hart en hersenen bedreigen- en de hoeveelheid vetten te verhogen, beschermen we ons kostbare orgaan en voorkomen we jaren van schade.

Je lichaam is evolutionair gemaakt voor OERvoeding

Het moge duidelijk zijn dat ons lichaam niet gemaakt is voor bewerkte koolhydraten, granen en suikers. Deze leiden onherroepelijk tot ziekten en ongemakken. We nemen voor lief dat we ziek, zwak en misselijk door het leven horen te gaan, terwijl dit NIET nodig is. Als ons lichaam krijgt waar het om vraagt zal onze gezondheid floreren.


Hiervoor zullen we wel beduidend andere voedingskeuzen moeten maken die gebaseerd zijn op de evolutie, historie en anatomie van de mens.