April

02 April

Wie kan dit dagelijks op zichzelf toepassen?

Ik weet zeker, ik niet.

Soms heb ik echt van die dagen dat het mij teveel wordt. Dagen dat ik opleiding geef waardoor ik niet anders kan dan rond zulke mensen te hangen. Want het zijn collega's of leerlingen die voor een opéénstapeling zorgen van negativiteit. Of gewoon slecht in mijn vel zitten door onbewust proces, verwerking, persoonlijke groei.


Hoe sterk sta jij tegenwoordig in jouw schoenen?

Hoe positief sta jij vandaag de dag in het leven?

Heb jij een bron van positiviteit, waar jij je batterijen kan opladen?

Mijn bron bevind zich thuis. Ik heb een eigen bankje gemaakt van paletten. En als ik 's avonds thuis kom en de zon zit nog uit. Straalt deze juist over het muurtje van mijn tuin, op de bank. Ik ga daar dan zitten met mijn ogen dicht en met blote voeten plat op de grond.

Zalig om te voelen hoe de energie, dan van de zon, op mijn hoofd door mijn lichaam gaat en via mijn voeten de grond in gaat.

Daar laad ik mijn batterijen mee op. Of gewoon gaan wandelen in een bosrijke omgeving zonder andere wandelaars. Ik begin dan aan een stevig tempo te wandelen, maar kom traag uit het bos. Volledig op het tempo van het bos, ontspannen en volledig opgeladen.


Nog een goede oplading van mijn energie, is mij omringen met positieve mensen. Geen media, radio, zodat ik geen negatief nieuws binnen kan krijgen.

Wat zijn positieve mensen hoor ik sommige denken?


Ok wat is de definitie van een positief mens. Als je gaat opzoeken wat positief is op het internet, kom je vanalles tegen. Doping positief, dokterstest positief, bevestiging, boven nul, orgeltje, ....

Maar wat is nu een positief mens?


In mijn ogen is een positief mens, een mens die het positieve gaat zoeken in alles. Die een halfvol glas ziet in plaats van een halfleeg glas. Een positief mens is iemand die ook uitdagingen tegenkomt. Maar daar de nodige lessen uitleert zodat zij/hij kan groeien. Een positief mens is iemand die ondanks, de vele uitdagingen in het leven toch de vrolijke kant opzoekt en blijft opzoeken.


In mijn ogen ben ik een positief mens. Mijn vriendin kent mij soms beter dan mijzelf. En dan word ik met de neus op de feiten gedrukt. Dat zelfs ik soms nogal negatief denk over mijzelf. Het fijne is dan dat zij mij er op attent maakt. 

Dit wil zeggen dat ook ik, nog volop aan het groeien ben. En dat is ook zo. Als ik 96 jaar wordt, dan ben ik nog steeds aan het groeien. Want ik ben pas van plan, te stoppen met groeien als ik deze wereld verlaat. Je bent nooit te oud om te leren. En zelfs ik leer nog elke dag bij.


Maar nu even terug naar deze foto van vandaag.

Ik ben zo positief ingesteld, dat negatieve zaken mij minder en minder gaan raken. Maar ik heb ook al ondervonden dat mijn positiviteit, meer mensen bereikt dan dat ik zelf vermoed.

Ik zet elke dag op mijn facebook pagina "ki gezondheid" een spreuk of foto neer. En vandaag had ik een reactie van: "Deze had ik nu net nodig."

Die opmerking deed mij zoveel deugd. En dat is dan maar, van één iemand die reageert. Wetende dat er meer gelezen wordt dan gereageert, ben ik soms toch nog verrast hoe ik mensen raak.

Dus ik hoop dat ik met mijn positiviteit toch wat mensen bereik en zo hun leven een positiever tintje mag/kan geven.

Wil jij mij volgen op facebook?

Elke dag je dag starten met iets positiefs. Altijd welkom.

Ga dan naar "ki gezondheid" en like de pagina. Zo weet ik dat ik nog meer mensen mag helpen om elke dag positief te starten.

05 April

Laat nooit angst JOUW dromen stuk maken.

Geloof in hoop en wilskracht.

Want als jij echt iets wilt, dan zal jij zaken vinden die jou tot jouw doel brengen.

Maar laat NOOIT of  NOOIT angst, jou beperkingen opleggen.

Ik zag gisteren nog de film "Robin Hood" van 2018, en ik vond de uitspraken die daarin werden gedaan heel toepasselijk op vandaag de dag.

De kardinaal die zegt dat we de mensen met angst moeten klein houden, daarom hebben ze de "hel" gecreeërd.

En er waren nog zulke rare uitspraken, waar men duidelijk sprak over angst als middel om de mensen onder controle te kunnen houden.


Dus waar ben jij de dag, bang voor?

Voorwat heb jij angst?


Laten we kijken op het heden. Niemand kan nog rond het coronavirus. Want op elk nieuws bericht, word je met cijfers bekogelt van hoe slecht het allemaal gaat.

Maar is dat echt zo?

Of proberen ze ons bang te maken. Spelen ze in op de angst van doodgaan? Anderen besmetten? Wat met jouw gezondheid?

Waarom bang zijn om dood te gaan?

Waarom daarvoor angst hebben?

Uiteindelijk sterft iedereen. Wat het belangrijkste is, is dat jij op jouw sterfbed kan zeggen hoe "vol" jouw leven wel niet was. Of ga jij daar liggen met het feit dat jij je leven lang in angst hebt geleefd. Angst voorwat? Voor het sterven?

NIEMAND GERAAKT LEVEND UIT HET LEVEN

Dus begin te leven en laat de angst varen.

Geef de angst terug aan diegene die ze verspreidt.

Leef voluit jouw leven, zonder spijt en wroeging.

Om terug naar het heden te komen. Laat de regels varen, leef voluit, geniet van je leven. Leef alsof het jouw laatste dag is. Wie weet is dat het wel. Wil je deze dan leven in ANGST?

Ik ben een grote voorstander van zuivere propere lucht, groene energie. Dus draag ik zo weinig als kan mijn muilkorf. Want deze belet om met volle teugen te kunnen genieten van deze heerlijke lentelucht.


Welke angst houdt jou in bedwang?

06 April

Als je hoop hebt en er niks mee doet. Waar kom je dan?

Je blijft op dezelfde plaats hangen.

IK hoop op een beter lichaam, gezonder. Eentje zonder mankementen. Maar ik blijf hetzelfde eten en doe geen moeite voor te sporten (wandelen, meer bewegen). Denk je dat ik zal slagen?


Tuurlijk niet. Als je met het zelfde idee anderen oplossingen hoopt te vinden. Dan wordt het tijd dat je wakker wordt en er aan begint te werken.


Mijn hoop is dat onze wereld er beter gaat uitzien. Terug dat fysieke contact, een knuffel, een zoen. Mijn vrienden en familie kunnen zien. 

Mijn hoop  is ook dat iedereen gezonder gaat zijn en blijven. 

En hoe kunnen wij samen dit doen?

Door onze levensstijl aan te passen, gezonder eten, gezonde omgeving (positiever). De basis van alles aan te pakken.


Want alles begint met onze voeding. De brandstof die we geven aan ons unieke machine. Dat er voor zorgt dat je op de wereld kan rondlopen, springen en leven.

Als je al geen respect op kan brengen voor je eigen lichaam?

Voor wat heb je dan wel respect?


Respect voor de medemens, door positief te reageren. Want als men iets tegen jou zegt en men blijft het herhalen komt het ook in ons systeem binnen.

Als jij bv elke dag zegt tegen jezelf dat jij het kan. Neem het dan van mij aan dat jij het gaat kunnen.

Maar andersom heeft dat ook het zelfde effect. Als iemand zegt tegen jou dat je niks kan, elke dag. Na 3 maand ben jij er van overtuigd dat jij niks kan.

Hoe kan dit nu?


Alles wat jij hoort heeft een invloed op jouw geest. En hoe meer jij het hoort hoe meer jij het gaat geloven. En onze fantastische machine wordt dan beinvloedt. Want alles wat men zegt komt via allerlei wegen in ons systeem terecht. Ik bespaar jullie de wetenschappelijke uitleg.

Maar als jij bv niet kwaad word, gaat je lever last hebben. Ken je het spreekwoord zijn gal spuwen?

Dat hadden de chinezen al gezien met hun geneeskunde. Gal en lever hangen aan elkaar. Dus als jij je inhoudt, nooit ventileert en vasthoudt. Dan krijg je last van je lever.


EN geloof mij dat wil jij niet. Ik ben een braaf man en met teveel respect voor anderen. Wil nooit iemand kwetsen. En dat heeft gevolgen gehad. Ik joeg mij enorm op in de regels van corona en het mondmasker. Ik kon niet ventileren of loslaten. Wat opeens door mijn lichaam heel pijnlijk werd duidelijk gemaakt. Ik kreeg een steek in mijn rug ter hoogte van mijn lever. Kreeg geen adem meer, niet normaal hoeveel zeer dat deed. Ik heb nochtans een grote pijngrens gekweekt. Maar zelfs de collega's zagen dat het niet normaal was. Dit is nog maar één reactie van mijn lichaam.


Ik wil niet weten wat mijn lichaam nog allemaal kan doen. Eigenlijk wel. Ik wil weten hoever mijn lichaam mij kan brengen in dit leven. Ik hoop de 100 te halen. Maar dan weet ik dat ik nog wat zaken mag veranderen.


Net zoals ik HOOP dat iedereen naar zijn of haar lichaam gaat luisteren. En niet naar de media of mensen die aan geld denken. Als iedereen begint te werken aan een gezondere voedingsstijl, eten en mentale gezondheid. Dan ben ik zeker dat we geen vaccin nodig hebben.


Ik hoop op een positievere wereld en hoop dat mijn bijdrage via mijn website en facebook enorm veel mensen bereik. Zodat ik toch een klein zaadje kan planten om zo onze planeet een positivere vibe te geven.


Wat hoop jij te bereiken in dit leven?

En wat doe jij ervoor?

08 April

Hoe staat het met jouw geloof vandaag?

In wat geloof jij nog de dag van vandaag?

Ik ben van één ding zeker, ik heb nog veel geloof in de HOOP.

Hoop op een beter gezondheid, een betere wereld.

En IK, heb dat allemaal zelf in de hand.

Niet de maatschappij of de mensen rondom mij, neen ikzelf. En alleen ik heb dat in hand.

En waarom ik en niet jij? 

Omdat het over mijn wereld gaat. Wil jij een betere wereld dan zal JIJ het mogen doen.

Willen we samen een betere wereld, dan zullen WE SAMEN gaan werken.


En het begint met mijn voeding. Het luisteren naar mijn lichaam. Wat zegt mijn lichaam allemaal tegen mij? Waar heb ik pijn, heb ik last van?

Wat heb ik daarvoor gegeten?

Waarom de laatste vraag hoor ik velen denken?

Omdat ALLES wat jij in jouw lichaam stopt een effect heeft op JOUW lichaam. Miscchien heb jij last van darmproblemen (80% van de ziektes ontstaan hier). En als jij iets niet verteerd of slecht verteerd. Kan dat een heel groot effect hebben op de rest van je lichaam.

Dus dezer dagen heb ik een leuke uitdaging. Ik varieer nog meer met gezonde zaken. Probeer nieuwe zaken uit. EN luister, voel ik hoe mijn lichaam reageert. En als ik mij fit en goed voel, dan zet ik hetgeen ik gegeten heb op mijn lijst. 

Dit is een project dat eeuwig in proces is.

Waarom?

Omdat mijn lichaam met ouder worden en het verwerken van vorige brandstoffen. Niet meer het nieuwe machine is, dat ik had toen ik in deze wereld kwam. Maar het leuke is zo, dat ik niet elke week hetzelfde eet. Variatie genoeg dus. ;-)


Een tweede manier om MIJN of ONZE wereld mooier te maken. Is de ingesteldheid van ieder van ons. Ik sta positief in het leven. Allé dat probeer ik toch zoveel mogelijk te zijn. Ook ik heb mijn mindere momenten. Maar ik heb onlangs daar een goed middel voor gevonden. Ik zit op facebook op verschillende pagina's met moppen en grappen. Als ik dan een slecht moment heb, ga ik, als ik kan natuurlijk. ;-) Naar één van deze pagina's en blijf daar lang scrollen. Totdat ik voel dat mijn gevoel fantastisch is. Effe mijn batterijen opladen.

Wat is nu het leuke om positief in het leven te staan?

Alles is halfvol, ziet er rooskleuriger uit. Ik zoek in alles iets positiefs.

In het begin is dat niet zo makkelijk. Maar moeilijk gaat ook.

Wat helpt is het volgende: "Kijk wat er fout, mis gaat. Wat je niet graag hebt."

Schrijf dit op.

EN doe dan de moeite om het tegenovergestelde te noteren. En bekijk dan die woorden. En na verloop van tijd, heb jij jezelf zo geprogrammeerd, om meteen naar het positieve te kijken.


En FOCUS je op HOOP. Hoop dat jij positiever gaat worden. En als je merkt dat de angst korterbij komt. Zit dan effe neer. Wees nuchter, kijk wat is. Niet wat zou kunnen zijn.

Focus je op "feiten". Niet op cijfers die je van één bron krijgt. Wees kritisch genoeg om alles in vraag te stellen. Ook je eigen gevoel. 

Leg de focus op wat jij ziet en hebt op het huidige moment. Leg daar de focus op. En dan gaat de angst al voor een groot deel weg.

Want wat is angst? Angst zit tussen je oren. Jouw geest die met jou begint te spelen.

"Wat als ..... "

"En indien jij dit doet gaat er ......."


Stop met doemDENKEN en begin je te focussen op wat JIJ HEBT.


Een voorbeeld is de huidige ANGST epidemie. Ja ik noem het de ANGST epidemie. En weet je waarom? Omdat er daar mensen zijn die op tv zeggen wat er zou kunnen gebeuren. We zitten al een jaar met zo een epidemie. En in dat jaar heb ik in mijn onmiddelijke omgeving niet veel verandering gezien. Ok, er zijn mensen overleden, ziek geweest. Maar dat gebeurd elk jaar ook met de griep. Ik zie geen verandering met andere jaren. Buiten het feit dat de media dit allemaal opblaast en dat men het een epidemie noemt.

En inderdaad het is een wereldwijde epidemie van ANGST geworden.

Veel mensen die de HOOP zijn kwijt geraakt.


Laat ons daarom samen de HOOP terug brengen in deze wereld.

Begin met vriendelijk goededag te zeggen. Elkaars glimlach laten zien. Laat ons gezonde lucht inademen, zonder de muilkorf. Laat ons aan de leiders zeggen: "Kijk naar ons, zo gaat het ook en zelfs beter."


Laat de HOOP zegevieren op de ANGST.

11 April

Van waar komen jouw keuzes?

Komen ze voort uit de ANGST dat je ziek kan worden?

Of komen ze voort uit de HOOP. Hoop dat jij gezond en wel bent.

Heb je al eens gekeken naar de afgelopen maanden. Welke beslissingen heb je toen mogen nemen?

En vanuit welk standpunt heb je deze genomen?


Ik kan voor niemand een beslissing nemen. Alleen voor mijzelf kan ik dit doen.

Doe ik daar mensen mee pijn?

Stoot ik daarmee mensen tegen de borst?


Heel waarschijnlijk wel. Maar dat is niet mijn probleem. Als ik rekening ga houden met iedereen en alles. Dan kan ik geen beslissingen nemen. Want je kan niet voor iedereen goed doen.

Voor wie mag je dan wel goed doen?

Voor jezelf, jezelf en jezelf.


Want uiteindelijk ben JIJ de enigste die 24 op 24, 7 op 7, met JOU mag leven.

Dus neem voor jezelf beslissingen vanuit de HOOP. 

HOOP dat alles goed komt.

HOOP en vertrouwen dat JOUW LICHAAM, jou op tijd tekenen geeft. En HOOP dat jij deze tekenen begrijpt, zodat jij veranderingen kan aanbrengen in jouw dagelijske leven.


Laten we allen op zoek gaan in onszelf naar de HOOP. De HOOP om voor onszelf de juiste beslissingen te nemen. Ongeacht of je partner, ouders, kinderen, vrienden, ... Het daar niet mee eens zijn.

Er is maar één iemand het belangrijkste in JOUW leven. En dat is de persoon die jij ziet in de spiegel.

Als jij deze recht in de ogen kan kijken, zonder schuldgevoel. Dan ben je goed bezig. Want die persoon is elke seconde van de dag bij jou. Het is die persoon die het meeste wint van jouw beslissingen uit HOOP.


Hoe HOOPvol sta jij vandaag in het leven?

14 April.

Hoe gezond eet jij tegenwoordig? Nu dat je meer thuis werken moet.


Groenten die aandoeningen helpen genezen De natuur heeft altijd het beste voor met ons. Miljoenen jaren natuurlijke evolutie heeft een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie ligt opgeslagen in het

DNA van de mens. Dit houdt in dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft en dat zongerijpte gewassen in oorspronkelijke staat precies DAT BEZITTEN wat het lichaam nodig heeft. Meer luisteren naar het lichaam en minder naar het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn te begrijpen wat het lichaam echt nodig heeft. De natuur weet uiteindelijk altijd wat het beste is voor de mens, niet de mens zelf.


De zoete aardappel:

Dat is een plant die van oorsprong uit de tropen komt. Het is een rijke bron aan voedingstoffen. Je hebt vele kleuren, maar oranje komt bij ons het meest voor. Vitamine A is rijkelijk aanwezig in deze knol samen met vitamine B3, B5 en B6. en de mineralen koper, mangaan en kalium. Zoete aardappel bevat veel tryptofaan, dat is een stof dat zeer belangrijk is voor de aanmaak van het gelukshormonen serotonine. En dan nog enkele voedende fytonutriënten zoals cyanidine, en peonidine. Die twee stoffen hebben de eigenschap het lichaam te helpen bij het verwijderen van zware metalen. deze groente is eveneens rijk aan betacrarotenen en andere antioxidanten. Toch eens proberen. de knol kun je zowel rauw als gekookt eten.


Radijs:

Radijsjes zijn groenten die rauw gegeten worden voor de maaltijd. Er zit veel probiotica op, zeker op de blaadjes die je eveneens kunt opeten. de zaadjes zijn eveneens geschikt om kiemgroenten mee te kweken. Een radijs bevat vitamine C en K en vele vitaminen uit het B-complex (3,5,6 en 11). het bevat eveneens ijzer, zink, mangaan, calcium, kalium die zeer goed opneembaar zijn door de spijsvertering. een radijs is rijk aan vezels hetgeen de darmtransit bevorderd. de scherpe smaak werkt bovendien nog eens reinigend in het spijsverteringskanaal. Radijs is een goede ontgifter voor het lichaam en ondersteunt de nierwerking.


Knolselder:

Knolselder is een stuk voedzamer dan de gewone aardappel. Hij bevat veel vitamine K , vitamine C en vitamine B1, B3 en B6. de groente bevat veel fosfor, natrium, calciummagnesium, zink, calcium, mangaan en koper. Het is een groente die goed is bij aandoeningen van het botweefsel zoals osteoporose. de antioxidanten falcirindiol, panaxydiol, en falcarinol zorgen voor betere celcommunicatie en zijn anti-carcinogeen. vooral bij darmkanker en leukemie. knolselder is eveneens een goede groente bij hart- en vaatziekten, menstruatie en nier problemen. het werkt licht diuretisch. van knolselder kun je heerlijke soep maken of gewoon als groente koken.


Pastinaak:

Deze oude groente werd veel gegeten toen we de aardappel in Europa nog niet hadden. Pastinaak is rijk aan vitamine B11, belangrijk tegen dementie, osteoporose en hart- en vaatziekten. deze groente is bovendien een rijke bron aan goede vezels die de darm-transit stimuleren, het vermijd ook groet pieken in de bloedsuikerspiegel. de kalium uit pastinaak houdt de bloeddruk normaal. verder heeft pastinaak een positieve werking tegen cellulitis, obesitas en hart- en vaatziekten. Hij smaakt van nature zoet en is rijk aan antioxidanten. Je kunt pastinaak koken, gratineren of bakken. Het is een lekkere gezonde groente die je gemakkelijk zelf kunt kweken.


Prei:

Prei is familie van de ajuin en bieslook. prei is een goede groente voor de keel en de stembanden. Prei bevat zere veel voedingstoffen. Vitamine A, C, B6, B11, B1 en E. verder bevat prei fosfor, calcium, magnesium, koper en ijzer in goed opneembare vorm. De flavonoide kaempferol is goed voor de bloedvaten. het foliumzuur (B11) is goed om de homocysteïneniveau in het bloed in evenwicht te houden. verder bevat prei veel polyfenolen, dat zijn ook goede antioxidanten die de niveaus van vrije radicalen in evenwicht houden. het lichaam heeft zowel anti-oxidanten als vrije radicalen hard nodig bij het ontgiften en zuiveren van het lichaam als voor het recyclen van celafval. Prei is goed om trombose te voorkomen. prei kun je stoven of een lekkere soep van maken, hij is lekker bij gebakken aardappels en zelfs in een omelet. Prei bevat een scherpe smaak (reinigende smaak) die eerder zoet wordt tijdens het kookproces.


Daniel The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt


Wie zich zorgen maakt om zijn fantastische machine (je lichaam) te onderhouden. Doet maar beter de moeite om te kijken wat je nu eet en hoe jij JOUW lichaam kan verbeteren.


Wil je meer info in verband met gezonder leven? Gezonder eten?

Aarzel dan niet voor een mailtje. Of kijk eens rond op mijn site.

15 April

Ken jij dat gevoel?

Het gevoel van, bij die persoon kan ik niet lang blijven staan. Of naar die persoon wordt ik getrokken?

Dat is de energie die die mensen uitstralen.

En alles hangt af van welke energie JIJ wilt.


Wil jij positieve energie, dan zal jij jezelf daar op focussen. en zo ook positieve mensen aantrekken. Maar heb jij meer negatieve dan positieve gedachten. Dan trek jij negatieve mensen en situaties aan.


Dus hoe kan JIJ JOUW leven nu omdraaien?

Begin je dag met positieve zaken. En dat start met je eerste gedachte als je wakker wordt.

Welke is deze? Wat is het eerste wat jij denkt?

Je kan je dag starten met: "Het IS een geweldige dag. Het IS een mooie dag."

Waarom "IS"?

Omdat als jij wilt dat jouw dag geweldig of mooi wordt. Jij er al vanuit gaat dat het effectief zo is. Dan straal jij dat ook zo uit. En volgens de Wet van Aantrekking, krijg jij wat jij uitstraalt. Dus straal jij een mooie geweldige dag uit, dan krijg jij die.

Wat natuurlijk niet wilt zeggen, dat als je opstaat terug negatief kan denken. NEEEEEEEEE

Je blijft in de positieve vibe voor de rest van de dag. En daar wij als mens alleen invloedt kunnen uitoefenen op het huidige. Het NU. Mag jij dan ook steeds in de huidige tijd affirmaties maken.


Wat ook kan helpen is dat jij een lijstje maakt van min 10 positieve affirmaties die jij elke morgen leest. En dat kan naast je bed liggen, dat lijstje. En voordat je opstaat lees je het lijstje volledig.

Of je kan doen zoals ik, Op mijn badkamerspiegel hangen verschillende kaartjes met affirmaties op. En tijdens het tandenpoetsen lees ik ze allemaal.


Wat kan daar allemaal opstaan? Dat kan heel persoonlijk zijn. Het kan algemeen zijn, voor heel het gezin bv.

Hieronder enkele mogelijke affirmaties die jou kunnen helpen:

1. Ik ben genoeg
2. Ik hou van mezelf
3. Ik ben waardevol
4. Ik ben liefdevol
5. Ik ben veilig
6. Ik ben gegrond
7. Ik ben gezond
8. Ik laat los
9. Ik vraag en aanvaard hulp
10. Ik vergeef mezelf


Dit is een greep vanuit de ontelbare affirmaties die jij kan gebruiken.

Wat is het belangrijkste dat er zeker in mag staan.

Het is in de huidige tijd geschreven. Het is iets dat jij wilt worden (positiever, datgene dat jij graag zou willen worden).

En het leuke is dat JIJ bepaalt hoe goed het werkt of niet.

Want JIJ en JIJ alleen bepaalt hoe rap jij veranderd.

Wist je dat de mens 30 dagen tijd nodig heeft om een gewoonte aan te leren?

Dus begin vandaag en binnen de maand heb jij een nieuwe gewoonte aangeleerd. Op één voorwaarde, dat JIJ dit ELKE dag opnieuw doet.


Dus wil jij positiever in het leven staan?

Begin dan vandaag en doe elke dag je affirmaties. En als je kan 's morgens bij het opstaan en 's avonds bij het slapen gaan. Zo ga je met een positieve gedachte gaan slapen en ben je jouw onderbewuste ook aan het herprogrammeren.


Wanneer begin jij?

Of wat houd er jou tegen om te beginnen?


Welke angst?

De angst van het zou wel eens kunnen lukken?

De angst van mijn huidige levensstijl kwijt te geraken?


Of ga je voor de hoop?

De hoop dat jouw leven beter gaat worden?

De hoop dat je eindelijk het leven gaat leven dat jij al altijd wilde hebben?

De hoop om een positievere omgeving te hebben?

De hoop om nieuwe vrienden te krijgen?


Ik ben al jaaaaaren bezig met positiviteit. En ik merk dat negatieve mensen niet lang bij mij blijven staan. En ik voel dat ik ergens niet te lang kan blijven staan bij zulke mensen. Dan krijg ik een stemmetjes dat zegt: "moment om te vertrekken". Een gevoel van, hier moet ik zo rap mogelijk weg. Ik voel dan echt mijn energie weglopen.

En als ik dan bij positievere mensen terecht kom. Is het alsof ik automatisch blijer wordt. Zalig gevoel.


Wil jij dit ook krijgen? Dat rustgevende gevoel als jij ergens naar toe gaat?

Begin dan nog vandaag de dag met je affirmaties.

En wat is er nu leuker dan met mensen samen zijn die ook positief in het leven staan? 

De Wet van Aantrekking voorziet jou dan voor deze personen.


Wat als ik nu eens een wandeling organiseer met alleen positieve mensen? Of mensen die positiever willen worden. We creeëren zo een nieuwe positieve vibe. Voor onszelf en de medemensen die meewandelen.

Bij genoeg reacties wil ik deze organiseren.

16 April

Op wat leg jij tegenwoordig je focus?

Ik ben aan het afkicken van heel die angst epidemie. Ik kon mij daar zo in opjagen. Het feit dat je jouw gezond verstand laat leiden door angst.

Maar ik probeer daar mij te stoppen. Ik probeer mij weer toe te leggen op hetgeen dat ik wel wil in MIJN leven.

Ik ga gezond leven door gezonde voeding en mijn gezond verstand te gebruiken.

Ik ga meer tijd spenderen aan mijn nieuw gezinnetje. Mijn vriendin, mijn blog, mijn voeding volgens de 5 elementen ook gekend als de Chinese Voedingsleer.

Ik ga kalmer worden. Door meditatie, de Wim Hof ademhaling, .....


Ik lees tegenwoordig ook meer. Boeken die mij vooruit helpen in mijn leven.

Boeken waar ik mijn leven nog beter van kan maken.

Zalig om dan te lezen dat ik al goed bezig ben.

En vanaf vandaag begin ik met de nieuwe lijst, mijn TO BE list.

Wat wil ik zijn?

* Gezond

* Kalm

* Gelukkig

* Vrij zijn

* Een geweldige vader

* Een pracht partner

* ....


Deze lijst is zo zalig. En het leuke hiervan is dat er maar één iemand mij hier mee kan helpen. En dat ben ikzelf. Niemand anders kan mij zeggen hoe ik wat moet doen.

Niemand kan mij zeggen waarom ik het anders mag doen.


Want het is MIJN lijst, MIJN doelen. En alleen IK weet hoe ik ze wil hebben.


Hoe staat het mij jouw lijstjes?

Aan wie leg jij verantwoording af?

Met wie houdt jij rekening?

Ben jij BLIJ?

Ben jij VRIJ om te doen wat jij wilt?

Ben jij GELUKKIG?

Ben jij GEZOND?


Als er op meer dan één vraag een neen is. Waar wacht jij dan nog op?

Wat zou er gebeuren zodat jij JOUW leven terug in handen neemt?


Wie mag er uit jouw leven weggaan? Of wie wil jij erin?

Blijf jij bij dezelfde partner? 

Of wordt het tijd om samen te gaan werken aan JULLIE relatie, gezondheid, leven?


Aan welk lijstje ben jij nu aan het  werken?

19 April

Wie ben jij echt? 

Naar wie luister jij als jij beslissing neemt?

Laat je hoofd niet zot maken door anderen hun mening. Door anderen die niet kunnen, wat jij wilt en jou zo tegenhouden om het wel te doen.


Waarom houden anderen jou tegen?

Omdat ze het zelf niet kunnen.

Omdat ze twijfelen dat zij het kunnen.

Omdat ze niet geloven in hunzelf.


Wat of wie kan er jou tegenhouden als jij ECHT iets wilt?

Heb je hier al eens bij stilgestaan?

Er is maar één iemand die dat kan. En dat ben jijzelf. Als jij DENKT dat jij het kan. Dan zal jij manieren vinden om het tot een goed einde te brengen.

Als jij een idee hebt en je zou dat willen uitvoeren. Overleg dan met jezelf hoe jij het zou doen. Spreek met mensen die in dezelfde richting denken. En zij zullen jou op weg helpen.

Spreek jij met mensen die er niet in geloven dat zij zoiets kunnen. Dan gaan zij jou zeggen dat het niet lukt. Gewoon omdat zij het niet kunnen.


GELOOF in JOUW kunnen. En bewijs wat jij ALLEMAAL KAN.

Heb je grootse ideëen, hou ze voor jou. Werk ze uit en laat zien wat jij kan.

Hoe minder jij er over spreekt, hoe groter de verrassing van de mensen in je omgeving. Als jij hen toont wat je gedaan hebt.


Leef groots en durf JOUW leven te leiden.

Wees de PERSOON die JIJ denkt dat je kan zijn.


Als jij denkt dat je het kunt, ga je oplossingen vinden. 

Als je denkt dat je het NIET kunt, ga je obstakels vinden.


Welke zin is op jou van toepassing?

21 April

Wat doe jij tegenwoordig?

Leef je als een zombie of heb je nog steeds die sprankel?


Ik ben weer op zoek naar de sprankel. Gedaan met naar het nieuws te luisteren. Ik ben weer bezig met zaken die ik graag doe. Ongeacht hoe de wereld nu draait.

Ik leef in MIJN wereld en daar hoort geen ANGST epidemie in thuis.

Mijn  leven is een leven van HOOP en GELOOF in het goede.

Hoop en geloof dat alles beter kan dan het nu is.

Ik heb het niet slecht. Ben gelukkig, gezond. Maar het kan altijd nog beter.

Ik heb niet veel  nodig. Ik heb deze week bv in mijn klein tuintje gewerkt. Zalig wat het allemaal met je doet als je eens met je handen in de aarde werkt. Sommige zeggen dat het een soort aarding is van jezelf.

Geen idee of het dat is. Maar ik weet wel dat het mij tot rust brengt.


Wat doe jij om jou tot rust te brengen?

Wat geeft er jou een sprankel?

Wat kan jou stimuleren?

26 April

Een fantastische spreuk. Niet?

Als een bloem niet groeit, dan zorg je voor de omgeving van de bloem. Niet voor de bloem zelf.

Ik kwam deze morgen een soort gelijke spreuk tegen:


~Osho~

“Als je van een bloem houdt, laat hem dan staan, want als je hem plukt gaat hij dood en houdt hij op met dat te zijn waar je van houdt. Dus, als je van een bloem houdt, laat hem met rust. Liefde gaat niet over bezitten. Liefde gaat over waardering”.


Laat ons dit nu eens toepassen op de mens.

Wat als we nu eens de mens bekijken als een bloem?

Stel je voor, je partner is niet goed? Ga je haar of hem dan aanpassen, veranderen? Of ga je ervoor zorgen dat de omgeving veranderd?

Stel je voor, dat JIJ niet goed bent? Dat je stilletjes aan, van binnenuit aan het doodgaan bent.

Wat zou jij veranderen om terug te leven?

Wie zou jij mijden, wie zou jij gaan opzoeken?

Wie of welke omstandigheden, doen er jou opbloeien?

Waar haal jij JOUW levensvreugde uit?

Wie haalt er JOUW glimlach naar boven?

Waar voel jij de rust en kalmte?

Bij wie voel jij dit?


Wees alert met wat JIJ VOELT. Luister naar je lichaam? Ik weet, dat ik nu een fantastische partner heb. Ik ben gelukkig, voel innerlijke rust. En dankzij haar ben ik ook bereid om nog dieper te gaan graven in mijn innerlijke kant. Ik ben de persoon, die ik nu ben, dankzij mijn verleden. Ik heb mijn lessen nodig gehad, om tot de persoon van vandaag te komen. En ik weet nu ook, dat ik net zoals de bloem, alleen mijn omgeving veranderen.


En waarom?

Omdat ik dan voel, dat ik nog meer in contact kom, met mijn innerlijk kind. Mijn bron van mijn leven. Ik voel dat ik meer en meer geniet, van de kleine zaken van het leven.

Ik heb een klein huisje en toch groot genoeg. Ik hecht weinig belang aan het materialistische. Bv mijn kasten heb ik zelf gemaakt van paletten hout. Zo ook mijn bloembakken en mijn buiten zetel.

Ik heb mijn fous gelegd op mijn innerlijke geluk. Ik heb geen dure zaken nodig om gelukkig te zijn. Integendeel daar werd ik niet gelukkig van. Ik heb in de afgelopen 2 jaar gewerkt aan mijn omgeving. En dat werpt nu zijn vruchten af.

Ik werd een mooiere bloem waardoor ik een geweldige partner kon aantrekken.  Ik krijg regelmatig te horen, dat ik gelukkig ben, van haar. Wat mooier compliment kan je krijgen?

Iemand die ziet dat jij straalt. Dat is toch een teken dat jij echt gelukkig bent. Of als we kijken naar de bloem. Een bloem die volop bloeit, die laat haar pracht in alle glorie zien.


Hoe sta jij in het leven?

Hoeveel liefde en uitstraling heeft jouw bloem?

Wat mag en kan jij veranderen aan jouw omgeving, situatie om terug volop te bloeien?

27 April

Hoe gezond ben jij bezig tegenwoordig?

Hoe sterk is JOUW lichaam?

Of beter gezegd hoe staat jouw IMMUUNSYSTEEM ervoor?

Hoe gezond eet jij?


Ik kwam gisteren een leuke foto tegen met de volgende tekst: "ik heb mijn innerlijk masker op, namelijk mijn immuunsysteem."

En ik ben er zeker van dat, dat masker véél beter is dan het gene, dat de mensen aan de buitenkant dragen.


Alles begint met hetgeen jij in je mond steekt. JOUW VOEDING is de basis van JOUW GEZONDHEID.

Net zoals hierboven in de foto staat, begint de verandering van JOUW leven met het vork. Of met het geen dat JIJ in JOUW MOND steekt.

Je mag niemand verwijten, dat jij je slecht voelt, niet goed bent.

Alles begint met wat JIJ, ja JIJZELF, in je mond steekt.


Ik vertel regelmatig tegen mensen hoe men in de Chinese Geneeskunde te werk gaat.

Als jij daar naar de dokter gaat voor bv hoofdpijn. Gaat men vragen: "wat heb jij de laatste week gegeten?"

Hier in de Westerse geneeskunde, schrijft men jou een middeltje tegen de hoofdpijn voor.


Wat is nu het verschil?


In de Chinese Geneeskunde weet men al van 3000 VC, dat alles wat er gebeurd in jouw lichaam, een gevolg is van wat jij hebt gegeten. Dus als jij met hoofdpijn naar de dokter gaat, vraagt men wat jij hebt gegeten. Daar houdt men ook rekening met de 5 elementen. Waar telkens 2 organen zijn aangekoppeld. Voor meer uitleg hierover zie verder op mijn site, koken met de 5 elementen.


Aan elk van deze organen zijn er ook meridianen gekoppeld, 1 yin en 1 yang. En als er iets in jouw lichaam niet in balans is. Dan krijg je "klachten" of lampjes die gaan branden. Signalen, dat jouw lichaam aan jou geeft. Tekenen dat er iets niet juist is. Niet in balans.


Volgens de Chinese Geneeskunde staat elk element ook voor een seizoen van het jaar en van jouw leven.

Heel belangrijk is te weten dat we nu in de lente zitten, wat overeenkomt met het element HOUT. Als ik dan kijk op mijn elementen kalender dan zie ik bepaalde voedingen staan die dan belangrijk zijn.

Dus dan is het ook belangrijk om wat meer van deze voeding nu te eten. 


Wil je weten of jouw hout element nu in balans is? Doe dan de test op mijn pagina bij het element hout. Let op dat is een test die elke dag kan veranderen. Hier bedoel ik mee de uitslag. Want als jij jouw voedingspatroon aanpast, veranderd er vanalles in jouw lichaam. Dus ook jouw reacties op bepaalde zaken.


Wat zijn nu die bepaalde voedingen die nu zo essentiëel zijn voor de lente?

Peulvruchten, rabarber, aardbei, tomaat zijn er enkele van.

Hout is ook gekoppeld aan de lever en de gal. Men kent bij ons het spreekwoord: "zijn gal spuwen". Neem dit maar serieus. Want de lever en de gal moet regelmatig ontlast worden. Als jij je emoties opkropt, niet durft spreken. Dan zal je last krijgen van je lever en gal. 


Zoals je ziet hangt bij de Chinese Geneeskunde alles aan mekaar. Het één heeft een effect op het andere.


Hoe gezond ben jij tegenwoordig bezig?

Eet jij gezonder, maar ben je emotioneel niet in orde? Dan kan dat ook nog problemen geven.

Je mag kijken om beide kanten in orde te zetten, Want uiteindelijk is het JOUW lichaam, JOUW mentale  gezondheid. En het is JOUW leven.


Zou jij graag  je leven wat meer in evenwicht willen krijgen?

Dan wil ik jou gerust op weg helpen.

Neem dan contact op via mijn email hieronder en we gaan samen voor JOU de beste oplossing zoeken.