September

20 Sep

Hoe ouder ik word, hoe meer dit van toepassing is.

Het afgelopen jaar was een belangrijk jaar voor mij. Maar dat is dan ook elk jaar weer.

Maar het afgelopen jaar ben ik nog meer in mijzelf blijven geloven. Nog meer steviger in mijn schoenen gaan staan.

Ondanks er in de wereld chaos was, bleef ik kalm en hield ik vast aan mijn principes. Ookal stond ik veel alleen. Ik ben er nu nog meer dan een jaar geleden van overtuigd dat ik op de goede weg ben.

Ik ben een man die het zegt zoals hij denkt. Klinkt het niet dan botst het. Dat komt soms cru over, maar iedereen weet wat ze aan mij hebben of niet. :-)


Ik blijf bij mijn principes, ben bereid bij te leren en te groeien.

Het leuke aan jezelf te blijven is dat alle puzzelstukjes uiteindelijk op zijn plaats vallen.

En neen, mijn leven is niet gemakkelijk geweest. Ik heb net als zovelen last van onzekerheid, faalangst, schrik om te groeien (Want dat wil zeggen weg uit de comfortzone, het veilige gekende leven.).

Ik heb geleerd van kinds af, net zoals zovelen, om mij aan te passen. Een muur op te trekken naar de buitenwereld. Maar inwendig bleef de onzekerheid en de faalangst constant aanwezig.

Door de jaren heen heb ik geleerd om af en toe over de muur te kijken en soms erop te zitten. En na verloop van tijd ben ik de muur zelfs beginnen af te breken, rij per rij. 


En raad eens wat?


Het is niet zo erg zoals mijn ego zei. Het heeft mij enorme sprongen voorwaarts doen doen. Ik ben enorm gegroeid op persoonlijk vlak. EN als ik groeide kwam ik mensen tegen die mij opweg hielpen om nog meer te groeien. En die muur, die muur is er nog. Maar ik sta meer er voor dan er achter. En dat komt in éérste zaak door mijzelf, mijn wilskracht om te willen groeien en te blijven groeien. En in tweede zaak door de mensen die mij omringden. Die mij zagen zoals ik ben en mij steeds hebben gevolgd en gesteund.

Het leuke is als jij jezelf blijft, dan kom je de mensen tegen die jij nodig hebt om verder te groeien.


En ondanks dat ik naar buiten toe positief en gezond eet en leef. Heb ik soms ook nog de andere emoties. Angst (Ben ik goed genoeg? Anderen weten meer dan ik. Ik weet nog te weinig.) Onzekerheid (Hoe kan ik deze helpen? Ben ik wel goed bezig?)

En deze emoties heb je nodig om met je voeten op de grond te blijven. Om in balans te blijven.


Weet dat als jij jezelf blijft, je de mensen (partner) aantrekt die jou het beste helpt. Ik ben afgelopen maand getrouwd met mijn partner. Eén die vanaf het begin we elkaar ontmoet hebben (7j geleden) al gezien had wat er in mij zat. En het universum geeft wat je verdiend. Ik zat indertijd nog niet zo sterk in mijn vel als nu. Ik was nog op zoek naar mijn eigen ik. Maar zie 7j later zijn we getrouwd. Ik ben enorm blij, want zij weet hoe ze mij kan steunen. EN dat gewoon omdat ik uiteindelijk mijzelf ben. En dat ook naar de buitenwereld durf laten zien.


Wanneer laat jij aan iedereen zien wie jij bent?

Wacht niet tot later.


Gisteren heb ik nog gehoord van een man van 49j die er opeens niet meer was. Ik hoor de laatste tijd enorm veel zaken, van mensen die hun pensioen leeftijd niet halen. Die hun leven lang gewerkt hebben om dan niet te kunnen genieten van het leven.


STOP met wachten om jezelf te zijn. GENIET NU van het leven.

Elke dag dat je wakker wordt is een zege. Geniet ervan, net alsof het jouw laatste dag zou kunnen zijn.


BLIJF JEZELF EN LEEF ERNAAR.

17 Sep

Hoe lang is het geleden dat jij nog een knuffel hebt gehad?

Tijdens de angst epidemie mocht je geen contact hebben. Maar een mens is daar niet voor gemaakt.

Als je een knuffel geeft of krijgt voel je enorme energie stromen tussen de 2 personen die de knuffel geven. Een zalig gevoel van warmte.

Is trouwens ook goed voor je immuunsysteem, daar deze dan weer nieuwe stoffen voelt en er zich tegen gaat verweren.


Dus geef je partner, je kinderen, je ouders, je vrienden eens een dikke knuffel. Geniet van wat dat doet met jou.

Laat jouw gevoelens gaan en vertrouw op jouw lichaam en je immuunsysteem.


Je ziet knuffels veel gebeuren op begrafenissen. Daar kan ook niemand zich uitspreken. Want wat mag je, kan je zeggen tegen de familie van de overledene? Een knuffel zegt meer dan woorden.


En als je toch niemand wilt knuffelen. Sla dan je armen eens rondom jezelf en geef jezelf dan een stevige knuffel. En doe dit elke dag.

Je zal verschieten wat lichamelijk contact met jouw systeem zal doen.


Ik persoonlijk kan daar enorm van genieten. Zalig om de warmte van de knuffel te voelen. En dat verschil je voel je ook. Iemand die jou gemeend een stevige knuffel geeft of niet. Daar zit een enorm verschil tussen. 

Ik wil wel elke dag een stevige knuffel die gemeend is. Dat warme gevoel krikt mij helemaal op.


Wanneer geef jij je volgende knuffel?

Altijd welkom voor een stevige knuffel, wat vriendelijkheid en een positief woordje.

12 Sept

Je kan al eens een slechte dag hebben gehad. Dat wil niet zeggen dat de rest van je week slecht hoeft te zijn.

Zo ook met mensen.

Het is niet omdat ze ooit iets slechts gedaan hebben, dat ze niet zichzelf kunnen verbeteren.

Ik ben er zeker van dat jij vroeger ook wel zaken hebt gedaan, die jij nu niet meer zou doen. Wil dat daarom zeggen dat jij NU een slecht iemand bent?


Een mens leert uit zijn fouten. En als je er niets van leert zal het universum, zorgen voor juist dezelfde situaties totdat jij je les leert. Dus eigenlijk leert iedereen elke dag weer bij.

De vraag is alleen, hoe bewust ben jij ervan dat jij leert?


De ene ziet het niet en de andere ziet het meteen.

Als er iets bij mij niet lukt, stel ik mij de vraag:

Wat kan ik hier uit leren?

Of 

Welke les mag ik leren nu?


Hoe reageer jij als er iets mis gaat?

Blijf je kalm en ga je op zoek naar oplossingen?

Of ga jij jezelf opjagen en anderen uitkafferen, om alles in orde te krijgen?


Als je net zoals ik de juiste vragen kan stellen, dan ga je rapper een oplossing vinden. Ga je rapper de les leren en dus ook rapper groeien.


Het leven schenkt ons elke dag een nieuwe kans om het beter te doen dan gisteren. Het is aan jou om deze kans voluit te benutten.

Wees dankbaar voor elke nieuwe kans die jij krijgt. Niet iedereen krijgt deze.

Wees blij met wat je hebt. En ben je er niet blij mee? Zorg dan dat je een manier vind om jezelf blij te maken.

Laat los wat jou tegenhoudt. ookal zijn dat de mensen die het korts bij jou staan.

Het gaat over jouw leven en niet dat van hen.


Het is jouw leven en dus leef dan ook JOUW leven volgens JOUW regels.

Liefde en vriendelijkheid zijn nooit verspilde moeite. Ze maken altijd een verschil. Voor de gever en voor de ontvanger.

09 Sept

Heb je dit ook al ondervonden?

Kijk bv eens naar een ruzie, waar de ene kwader en kwader wordt. Gewoon omdat de andere rustig blijft. Zalig toch?


Wat ik persoonlijk ondervonden heb. Is dat, als je met liefde en vriendelijkheid naar de mensen toestapt, ze meteen heel anders gaan reageren.

Als je met een glimlach naar iemand toestapt en vriendelijk goedendag zegt. Dan veranderd het gezicht van nors naar iets vriendelijker.

Heb het al dikwijls ondervonden. Mensen die nors kijken en ik kom glimlachend toe. Eerste reactie is "oeps" dat is raar. Maar dan verschijnt er toch een kleine glimlach rond hun mond.


En wat is er nu leuker, dan dat jij aan iemand een glimlach kan geven. Iemands dag een beetje opfleuren. Je weet nooit wat die persoon heeft meegemaakt of nog meemaakt. Geef een beetje liefde en vriendelijkheid aan de mensen rondom jou. En merk dan stilletjes op, hoe jouw omgeving liefdevoller en vriendelijker wordt.


"Ja, jij hebt gemakkelijk zeggen, maar ik heb zure pruimen bij mij op het werk zitten. Op dezelfde bureau, hoe kan ik dit dan doen?"


Heel simpel.

Zet je jezelf elke morgen voor de spiegel. Kijk je recht in de ogen en zeg dan: "het word een mooie liefdevolle dag." En geloof er ook in dan.

En als je in jouw bureau komt, is het eerste wat je zegt met een glimlach: "goedenmorgen (voornaam van je collega)".

En kijk dan eens naar de reactie.


Ik zit elke morgen op mijn bureau en zie iedereen passeren in de gang naar de koffiekamer. En iedereen die passeert wens ik een goede morgen met de voornaam.


Want zeg nu zelf , naar wat of wie luister jij?

Iemand die jouw achternaam uitspreekt of jouw voornaam?


Je hebt een voornaam gekregen voor iets. Alleen maar door iemand aan te spreken met haar/zijn voornaam geeft jou een persoonlijkere band. Je word meer betrokken met de andere.


EN stel je nu eens voor, dat je word aangesproken met een grote glimlach en veel vriendelijkheid de jouw stem. Hoe zou jij je dan voelen?


Neem het maar van mij aan. Sinds dat ik hier mee begonnen ben, missen ze mij zelfs als ik in verlof ben. 

Gewoon een vriendelijk gezicht en wat vriendelijke woorden doen wonderen. Je kan zo op je eentje beginnen en heel wat in werking zetten. Daar zorgt de Wet van Aantrekking wel voor.


Want je collega's hebben 2 manieren om erop te reageren.

1. Ze worden vriendelijker.

2. Ze blijven nors, maar zorgen dat je niet meer met hen samen werkt.


Vriendelijkheid kan lastig zijn, vooral als je het zelf niet wilt zijn. :-)

En als jij verplaatst wordt, van dienst of bureau wegens je vriendelijkheid. Wees dan dankbaar. Want dan is het universum bezig, met voor jou het beste te regelen.


En hoe kan je nu iets beters krijgen?

Hiervoor mag je eerst iets lossen wat jij niet meer nodig hebt (bv norse collega's, de huidige job, ...) en waardoor er plaats vrij komt voor iets beters.


En hoe ga jij vanaf nu verder met jouw leven?

07 Sept

Door wat laat jij je beïnvloeden?

Door de media, de radio, jouw omgeving, werk, buren, familie?


Ik leef nu al meer dan 6 weken zonder nieuws. Heb sinds maandag mijn facebook stil gezet. En ik ondervind een enorme rust. Al die discussies over de angst epidemie hoeven niet meer voor mij.

Ik heb een doktersattest voor die muilkorf. En geniet gewoon van het leven zoasl ik al jaren doe.


Hoe langer die angst epidemie heerst, hoe zotter alles wordt. Alles wat ik al van in het begin zei, komt nu uit.

Ons immuunsysteem is verzwakt door de angstepidemie regels. Dus gaan er veel zieken zijn in het najaar. Daar moet je niet voor gestudeerd hebben!!!


Wat mij al heel die tijd is opgevallen, is dat men regels oplegt om verspreiding tegen te gaan.

Maar er is nooit gesproken geweest over hoe wij onze gezondheid kunnen verbeteren.

Door bv fastfoodketens te sluiten, gezonde voeding goedkoper te maken. Mensen bewust te maken van een gezondere levenstijl.

Subsidies voor mensen die hun levensstijl willen aanpassen en zo gezonder gaan leven. En zo de maatschappij (ziekenzorg) minder gaan belasten.


Als iedereen nu gezonder gaat gaan leven. Dat heeft toch enorm veel voordelen.

* Minder zieken in hospitaal.

* Minder zieken op ziekenkas.

* Meer gezonde werknemers. Dus meer economie.

* Minder werklozen.

* Grotere industrie, meer welvaart.

* Meer tijd en energie om te genieten van het leven.

* Gezonder zijn ,wil zeggen meer toerisme, meer geld dat de wereld doet draaien.


Dus laat ons beginnen met de énigste persoon die ons kan helpen. En dat is onszelf. We kunnen maar één persoon veranderen en dat is je eigen. Start bij jezelf en wees het voorbeeld, voor anderen. Laat hen zien dat gezond leven niet zo moeilijk is als men denkt. 


Alles begint bij één persoon, één iemand die het voorbeeld toont en geeft. Net zoals positiviteit zal het zich beetje bij beetje verspreiden.

Wie is er bereid om zijn/haar leven te veranderen, naar een leven in balans?

Er zijn meer voordelen dan nadelen. Wel kijken op lange termijn.


Je kan niet verwachten dat je na bv 10 jaar fastfood gegeten te hebben, nu na 1 week volledig terug in orde bent. Alles heeft tijd nodig. 

Maar hou het einddoel in je gedachten. Gezond en wel oud worden. En toch actief blijven op je oude dag.


Ik zie soms oudere gepensioneerde mensen die beter te been zijn dan de jongeren van vandaag. Kwestie waar jij jouw prioriteiten legt natuurlijk.

Bij jouw gezondheid of bij iets anders.


Hoe sta jij vandaag in het leven?

Antwoorden die je zoekt, komen nooit wanneer je geest druk is. Relax, ontspan en voel de creativiteit en vindingrijkheid vloeien.

06 Sept

Ken je dat gevoel? Alles komt op één hoop terecht. En het lukt je dan niet om het bos door de bomen te zien.

Ik had onlangs nog zoiets. En dankzij mijn geleerde kennis van meditatie lukte het opeens wel.


Er zijn al genoeg wetenschappelijke artikels verschenen over het goede van meditatie.

En of je er nu in gelooft of niet, dat is aan jou. Je kan er maar op één manier achter komen. En dat is gewoon doen.


Maar wat is meditatie nu? Hoe mag ik het doen? Lig ik of toch zitten?

Dat is voor iedereen anders. 

Het enigste wat ik weet is dat je het zelf kan ondervinden en onderzoeken.

Ik heb veel aan de energetische meditatie. Gewoon op een stoel recht zitten, rug raakt de stoel niet. Ogen dicht en gewoon ademen. Op het uitademen tel je telkens, 1, 2, 3 enz tot aan 100. Ik weet ook wel dat dat niet lukt bij de eerste poging. Maar mediteren is net zoals leren lopen bij een baby. Blijven proberen.

Ik ben begonnen met tot 10 te tellen. Adem in, adem uit 1, adem in, adem uit 2. Enz ... Ik zei ook telkens in mijn hoofd: "adem in, adem uit".

En zelfs tot 10 tellen was in het begin al een hele opgave, maar gaf mij ook een enorme rust.

Het leuke van deze manier is dat ik ze ook op het werk kan doen, in de wagen, op een feest, eigenlijk gewoon overal.

Maar in plaats van mijn ogen te sluiten, hou ik ze open. Ik leg mijn focus op mijn ademhaling en ik kom rustig. 

Ik kan dus op elk moment van de dag mediteren zonder dat er iemand het ziet. En zo krijg ik toch mijn rust in de dag.

Maar niets kan tippen tegen een meditatie sessie in de natuur.


Een week geleden ben ik nog eens in de Gavers geweest. Ik weet daar een leuk plaatsje, rustig weinig wandelaars of lopers die er passeren. Gewoon zitten, ogen dicht en op de ademhaling letten. Voeten plat op de grond en laat de energie maar stromen. Ik kwam zo tot rust dat als ik terug vertrok, ik het ritme van het bos had aangenomen. Zo kalm en stil dat ik terug naar mijn wagen liep, dat ik 3 eekhoorns tegenkwam. Ik was aangenaam verrast. Zo mooie beestjes, de eerste 2 kwam ik tegen op 2.5m van mij af. De derde was aan het roepen boven mij in de bomen. Ik heb bij alle 3 even stil gestaan en genoten van hun bezigheid. Enorm dankbaar dat ik dat van zo kortbij mocht aanschouwen.


Ik ben er zeker van dat ik ze nooit zou gezien hebben, had ik niet gemediteerd. Ik was één met de natuur rondom mij. Ik voelde ook de rust van het bos. Zo zalig om dat te voelen.


Hoe kom jij tot rust?

Wil je ook leren mediteren?

Wil je balans krijgen in je leven?


Aarzel dan niet om contact op te nemen met mij.

05 Sept

Wacht niet op het juiste moment.

Want wanneer komt dat? Niemand die het weet.


Wil je verandering in jouw leven? Start dan NU, niet straks. NEEN NU.


Neem je eigen leven weer onder controle. In eigen handen, JIJ beslist wat je wilt doen met jouw leven.

Wil je rijk worden, dan ga je er voor mogen werken. Wil je sportief worden, dan ga je mogen gaan sporten.

Door op je gat te blijven zitten gaat er niks veranderen. Integendeel, je gaat dan achteruit.


Weet dat geen beslissing nemen, ook een beslissing is. Dus alles in JOUW leven is in JOUW handen.


Waar wil jij naar toe gaan?


Gaat dit makkelijk zijn? Waarschijnlijk niet. 

Gaat het de moeite waard zijn? ZEER ZEKER.


Wanneer neem JIJ het roer van JOUW leven in handen?

Of ga jij anderen laten bepalen wat JIJ mag en niet mag?


Waardeer jezelf en kom op voor JOUW waarden, JOUW mening.

Wacht niet totdat je 50, 70 of tot op je sterfbed om iets te veranderen. Niemand die weet hoelang jij nog te leven hebt. Dus beslis vandaag en ga voor jouw leven.

02 sept

De afgelopen maanden hebben dit alleen maar extra bevestigd.

Ik leefde al enkele jaren naar dit toe. Naar MIJN leven.

En hoe zalig is het niet om gewoon MIJN leven te leiden. Met de mensen die ik graag zie.


En ik doe alleen maar zaken die ik graag doe.

Het afgelopen jaar was soms moeilijk. Ik heb getwijfeld of ik wel juist bezig was. Kreeg enorm tegenwind, begon te twijfelen aan mijzelf. Maar ondanks alles ben ik MIJN weg blijven volgen. En daar heb ik nu geen seconde spijt van.


Ik schrijf MIJN verhaal en IK ben diegene die het schrijft. Niemand die mij zegt wat ik mag of niet mag.

Ik leef mijn leven en ja sommige mensen zie ik minder of niet meer in mijn leven. Anderen dan meer of soms wel nieuwe mensen.

Ik weet uit eigen ervaring dat ik de mensen aantrek die IK nodig heb om verder te blijven groeien.

Ik ben dankbaar voor iedereen die in mijn leven was. Zij hebben mij verschillende lessen geleerd en ik ben hun daar enorm dankbaar voor. Anderen ga ik nog tegenkomen om mij een andere les te leren. Maar ik ben iedereen dankbaar.


Want dank zij jullie allemaal ben ik de man geworden die ik vandaag ben.

De man die in zichzelf geloofd, gesteund word door een fantastische vrouw. Een man die weet dat dit nog maar het begin is van zijn leven.


Waar wacht jij op om JOUW verhaal in JOUW handen te nemen?

Wanneer begin JIJ, JOUW leven te leiden?